KOCAELİ / İZMİT - Farabi Ortaokulu

1. BAŞVURU ŞARTLARI

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b. Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,

c. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenci olmak,

ç. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak,

d. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2023 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2023 Mali Yılı için tespit edilen 111.600,00 (yüzonbirbinaltıyüz) TL’yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2023 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

Ara

Günümüzün en önemli ihtiyaçlarından olan ve aşırı kullanma ile gelecek nesilleri zor durumda bırakacak olan enerjinin gereği kadar ve bilinçli kullanılmasının sağlanması amacıyla ülkemizde her yıl 8-14 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu Haftası kutlanmaktadır. Bu haftayı en iyi anlatan özlü sözlerden biri de "En ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir".

Enerji Tasarrufu için:

1.         Kullanmadığınız elektrikli aletlerin fişlerini prizden çıkarın.

2.         Buzdolabı ve buzluğunuzun kapağını gereksiz yere açıp kapatmayın.

3.         Su ısıtıcınıza (kettle) ihtiyacınız olan miktardan fazla su koymayın.

4.         Daha uzun dayanan ve elektrik tüketimi az olan kompakt florasan ampulleri seçin.

5.         Oturmadığınız odalarda yanan ışıkları kapatın.

6.         Kapı, pencere kenarlarında bulunan çatlak ver yarıkları kapatın.

7.         Kullanacağınız ev aletlerini satın alırken yalnızca fiyat olarak değil, enerji tasarrufu açısından da değerlendirin.

8.         İşiniz bittiğinde elektrikli cihazlarınızı düğmesinden kapatın

Ara

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 09/09/2023 tarihinde 32304 sayılı resmî gazetede yayımlanan Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 6’ncı maddesinin “b” fıkrası gereğince İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurulu kararı ile temel eğitim kurumlarında 7. sınıf Fen Bilimleri dersi 1. dönem 2. yazılı sınavı il geneli ortak yapılacaktır.

Bakanlıkça alınan karar gereği ülke genelinde 6. sınıf Türkçe ve Matematik derslerinin 1.dönem 2. yazılıları Bakanlık tarafından ortak yazılı sınavlar kapsamında yapılacaktır.

Haz

Okul Müdürümüz Hamit SEVİNÇ'in kuruculuğunu yaptığı ,Müdür yardımcısı Esin DEMİR'in üyesi olduğu 'geleneksel oyunlar, zeka oyunları'adlı e-twinning projesi başarıyla tamamalanmıştır.Projeni konusu unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlar ve zeka oyunlarıdır.5 ay sürmüş olan projede 10 türk,2 yabancı ortak okul işbirliğiyle çalışmıştır.Öğrencilerle proje hedeflerine ulaşılmıştır.